Zalahaláp monokróm

A minap szóba került egyik kedvenc balaton-felvidéki helyszínem, a zalahalápi kőbánya – legyen ez a kis képes poszt illusztráció hozzá.

Ön(árnyék)kép
(Zalahaláp, 2019.) 194361-D47106-20

Valójában egy ordenáré tájsebről van szó, gyakorlatilag elhordták építőanyagnak a Halápot – ez a gödör maradt mementó gyanánt. Érdekes, éjjel holdfényben egyenesen szürreális hely. 5 éve járok ide fényképezni, kezdetben „illegálisan”. Nagy tábla hirdette idegenek belépni tilos. Mivel egy másik útvonalon korábban bejártam gondoltam már nem vagyok idegen és rendszeresen vissza is jártam, akár egész éjszakára is. Volt hogy vittem modellt, pedig elég sokan látogatják.

Lebuktunk!
modell: Soillse (Zalahaláp, 2018.)

Az évek alatt sokat változott. Egy elfuserált robbantásból visszamaradt épülettorzót az alapjául szolgáló orommal együtt lerombolták, „tanösvényt” alakítottak ki a gödörben sok-sok tájba nem illő táblával. Végig a peremen padokat helyeztek ki. A kvázi központi teraszt béna „kőszobrokkal” aggatták körbe, a nagy orom most már körbekorlátozott kilátó. Nem értem miért kell mindenből fenszi szelfizdét csinálni. Nagyon jó kis túracélpont lenne érintetlenül is. Egy kevés tájfotós potenciál még mindig van benne, de már nehéz kerülgetni a sok giccses maszatot. Képek a teljesség igénye nélkül, 2014-2019.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress