Két nevezés három díj – év végi eredmények

Az Excellence FIAP diploma átvétele óta (igen, idén nyártól EFIAP vagyok, csak nem írtam róla…) visszavettem a versenyzésből. Csak olyan szalonon indítok képet ami ad ki nyomtatott katalógust és kiállítást is rendez az anyagból. Novemberben kettőre küldtem, a héten jöttek meg az eredmények. 30 elfogadás, 3 díj.

4th Pannonia Reflectoins 2017

Már negyedszer rendezik  meg a Pannonia Reflections-t minden évben indulok. Szeretem ezt a szalont, nagyon erős a mezőny, szép és minőségi a katalógus. Külön pozitívum, hogy Lendván a várban rendezik a kiállítást ami nekem egy órás autózással elérhető. Az idein FIAP HM díjat is sikerült szerezni a “Bottles with Mirror” c. fotómmal.

Bottles with Mirror
Bottles with Mirror

Egy elhagyott présházban készült és elveimhez híven ez sem összerakott kép – a modell valóban ott állt mögöttem. Több klubtársam is (pl. Kotnyek István, Lipódi László) rendkívűl magas színvonalon műveli a csendélet műfaját, tőlem egy kicsit távol áll. Ezt  a képet eredetileg paródiának szántam, de szinte minden alkalommal elfogadják és már a második díjat nyeri. Ez az első nemzetközi díjam amit személyesen vehetek át, szóval már nagyon várom a február 3-ai megnyitót és díjátadót.

A Kanizsa Fotóklub is jól szerepelt. Minden versenyzőnk ért el képelfogadást, összesen 41-et. Rajtam kívül indultak: Bécsi Johanna, Eifert János, Kiss Nándor, dr. Simán László, Szabó Zsolt, Ujhelyi Zsolt.

Négy kategóriában lehetett indulni: Open Color, Open Monochrome, People, Water – minden a négyben fogadták el a nevezett 16-ból 12 képemet. A “Girl with Table #1” elfogadásának különösen örülök. Első alkalommal indítottam analóg technikával készült felvételt és kapásból be is került. Nem mellesleg a modellnek is ez volt az első akt bevetése, remélem még fogunk együtt dolgozni.

Girl with Table #1
Girl with Table #1 (6×6 középformátum – Ilford HP5+ roolfilm, természetes fény. A kamerát 1988-ban gyártották. Semmi manipuláció, csak a negatívra került port szedtem le, vágás elhanyagolható.)

Elfogadott képeim:


1st Hellenic Photographic Society International Printed Photo Exhibition Circuit 2017

Nyomtatott képes szalon mindig macera. Ide nem csak fel kell tölteni a digitális anyagot, hanem elő is kell állítani a kiállításra kész képeket és postai úton elküldeni – ahogy régen a hőskorban. Ilyenből körversenyen gazdaságos indulni, így egy matériát többször is lezsűriznek. Ez a verseny is pont ilyen volt, 5 szalonra ment a nevezés egyszerre Open Color és Open Monochrome kategóriákban 4-4 képpel. Költségeket tovább csökkentve Kovács Krisztián és dr. Simán László barátaimmal karöltve közösen adtuk fel az anyagot. Ezúton is köszönet Krisznek a szervezésért és Szabó Zsoltinak a kiváló nyomatokért.

Ezen a körversenyen két külön elismerést is sikerült nyerni: a krétai fordulón ICS HONORARY DIPLOMA, a leszboszin HPS RIBBON  díjakat gyűjtötte be az “In Silk #4” c. képem.

In Silk #4
In Silk #4

Egyik kedvencem ez a felvétel. Erre kaptam első FIAP aranyamat, mára már 8 díjat nyert. A teljes “In Silk” sorozat 53 elfogadásnál tart és összesen 11 díjat nyert eddig. Egyikünk sem gondolta annak idején, hogy abból a délutáni stúdiós bohóckodásból ez jön majd ki. Az őstehetség modell nélkül nem jött volna össze: Mozogjál! mindössze ennyi instrukciót kapott, a többi már csak fény. 12 expozícióból 7 jó. Köszönöm Eszti!

Számítottam rá, hogy kemény lesz ez a verseny. Papírképes körversenyt ritkán írnak ki, erre rá szokás repülni. Ráadásul a szériából ez az első, tehát itt még nincsenek ellőve a sokszor szerepelt híres nagy képek, itt taktikusnak kell lenni. Muszáj volt biztosra mennem, már korábban is jó eredményeket elért képeket indítottam. Görögország lévén csak is emberábrázolást. Bejött, a 8 képből 7 átment összesen 18 elfogadást szerezve, plusz ugye  két díj.

Elfogadott képeim:

 

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

3 × négy =